keskiviikko 3. syyskuuta 2008

Paluu rikospaikalle


Parkän vuoren kätkö jäi meiltä ensimmäisellä kerralla löytämättä. Silloin meillä ei ollut vielä gepsiä. Se oli melko haasteellista etsiä kohtuullisen isolta mäeltä purkkia, vihjeenä kiven kolo, kun mäellä ei ole mitään muuta kuin kiven koloja. Lähdimme siis yrittämään uudelleen, tällä kertaa gepsi tietämme näyttämässä.


Tiiminä oli siis meikäläinen Nuunan kera. Ojensin gepsin koordinaatteineen Nuunalle ja lähdettiin kiipeämään. Valittiin tällä kertaa aivan eri reittikin, luullakseni tämän kertainen valinta saattoi olla geopolku. Siitä vaativa reitti, että joutusi ihan oikeasti kiipeämään ja sai olla aikuisten oikeasti tarkkana, ettei pudonnut.


Päästiin kuitenkin mäen huipulle ja loppuen lopuksi polku johdatti vain parilla metrillä sivuun siitä, mihin olisi päässyt ihan normaalia leveää polkua pitkin. Suosittelen siis sitä reittiä, ellei sitten satu pitämään kiipeilystä. Gepsi joka tapauksessa pyöritti Nuunaa aivan villisti ja olin jo aivan vakuuttunut, että tästä tulee ihan samanlainen reissu, kun ensimmäisestäkin kerrasta. Haetaan vaan joka paikasta niitä pirun kiven koloja. Ei sentään ollut kiven alla...


Suurin piirtein 20 minuutin kuluttua gepsi suostui vihdoin näyttämään jonkilaisen nollapisteen. Nollapiste oli huojentavasti eri paikassa, kuin mistä olimme viimeksi Outilan kanssa etsineet, joten heräsi heti into, että ehkä me sittenkin löydämme sen tällä kertaa!


Hajaannuttiin Nuunan kanssa eri suuntiin ja aloitettiin ankara etsiminen. Pienen tovin kuluttua näin jonkin purkin hassussa paikassa, mutten ollut varma onko se kätkö, koska en päässyt siihen käsiksi. Hihkasin Nuunalle ja Nuuna ryntäsi alas kalliolta tai pitäisikö sanoa hyppäsi alas kalliolta purkkia katsomaan. Ja kappas vaan! Kyllä se kätkö oli! Tuli tosi hyvä fiilis tästä löydöstä, yksi DNF kukistettu. Ja piilo oli vielä äärimmäisen hauska, Nuuna olisi voinut rakentaa sinne pesän itselleen :D

0 kommenttia: