maanantai 8. syyskuuta 2008

Hälsningar från Åland!

Niin että terkkuja! Reissu meni oikein hyvin, lukuun ottamatta Silja Linen surkeaa palvelua. Reklamaatio siihen suuntaan lähti juuri äsken. Mutta onneksi kätköily sujui mallikkaasti!

Pääsimme perille Maarianhaminaan iltapäivällä, kävimme chekkaamassa itsemme ineen hotelliin ja lähdimme reissuun. Meillä oli auto käytössämme, joten pääsimme liikkumaan vapaasti.

Ensimmäinen kätkö, jolle suuntasimme oli OH3FP´s first. Hassu nimi, joka juontaa juurensa ilmeisesti kätköilijän nimestä. Sitä en osaa sanoa, mistä kätköilijän nimi on peräisin. No enikeis. Hilpastiin Godbyn urheilukeskuksen läheisyyteen ja gepsi kädessä lähdettiin vaeltamaan ympäristöön. Hieman pohdiskeltiin kätkön sijaintia kallion kielekkeen yläpuolella, kunnes päätettiin lähteä alhaalta käsin katsomaan. Varsin viisas päätös ja micro oli kädessä parin minuutin kuluttua. Peruskätkö, eikä mitenkään ihmeellinen paikka. Mutta tulipa käytyä :D

Toinen kätkö olikin hauskempi, nimeltään Knighthill. Oli muuten aika hämmästyttävää huomata, että Ahvenanmaalla on paljon korkeita paikkoja, joista ainakin kolme on kätkötetty. Ja niissä on aivan käsittämättömän upeat maisemat! Katso vaikka itse.



Paikka oli siitäkin hauska, että kätkökuvauksessa sanotaan "Don't use a lowrider car" ja nyt ymmärrän miksi. Onneksi oltiin liikenteessä maasturilla. Maasturi tuli oikein iloiseksi, kun se pääsi kerrankin paikkaan, jossa sitä oikeasti tarvittiin. Eli hauska reitti, upeat näköalat ja kaiken lisäksi löysimme kätkön! Ehdin juuri päästää suustani, että "No siinä luki, että se regular, mut eihän niistä tiedä." ja samalla Nuuna hihkuu, että "Tällanen vai?". Se olikin sitten ihan oikea regular ja siellä oli kamaa vaikka kuinka. Kaksi TB:akin bongattiin siellä.





Vieressä kuvat Travel Bugeista.







Nuunan lapset nukkuivat koko tämän ajan autossa, joten saimme kätköillä kaikessa rauhassa. Saapuessamme kolmannelle paikalle, vanhempi lapsukaisista heräsi. Kolmas kätkö oli Ica Age ja se sijaitsee yhdellä Ahvenanmaan korkeimmista mäistä. Olikin siis todella kiva kiipustaa sinne reilu kaksivuotiaan kanssa :D Varsinkin, kun satoi ja kalliot olivat liukkaat. No ei se mitään, kuntoilustahan se kävi ja näkymät laelta olivat kerta kaikkisen upeat! Huipulta näki kilometrien päähän vaikka oli sateinen ja sumuinen sää. Kätkön vihjeet olivat varsin helpot ja kätkö oli helppo löytää, mutta astetta hankalampi saada käsiinsä. Pienellä häsläämisellä sekin kuitenkin sujui.





Meillä oli hauskaa kätkölle ajaessa, koska Nuuna intoutui ajelemaan maasturinsa kanssa oikein urakalla ja ajoimme vahingossa liian pitkälle. "Tie" näytti siinä vaiheessa tältä:






Neljäs kätkö vedettiin illan hämärtyessä ja se oli nimeltään The Canal. Kyseessä on kanaali, jota pitkin veneet pääsevät kulkemaan ja kanaalin yli kulkee nostosilta. Vanha nostosilta on nostettu näytille rannalle ja kätkö on jemmattu sinne. Kätkön logeista näkee, että noin 25% kätköilijöistä on jättänyt DNF-merkinnäin siitä, joten melko hankala kätkö on kyseessä vaikka difficulty onkin helppo. Logeihin oli lisäksi kirjoiteltu, että paikalla olisi kaksi kätköä: alkuperäinen micro ja joku ihmeellinen isompi laatikko. Noh, me löysimme ne molemmat ja uskon, että ei se isompi laatikko kyllä mikään kätkö ole. Joku on sitä joskus vain vahingossa sellaiseksi luullut ja sitten muut ovat perässä käyttäneet sitä. Mutta oikein kiva kätkö, lapsillakin oli hauskaa täällä.


Tässä neljä ensimmäistä kätköä Ahvenanmaalta, to be continued.

0 kommenttia: