sunnuntai 9. marraskuuta 2008

Turun saaristoon!

Tervehdys! Vihdoinkin päästään niihin 25h-reissun kätköihin. Ensinnäkin reissun nimestä sen verran, että sen piti olla ihan tavanomainen 24h-reissu, mutta HupPuh vahingossa kirjaili 25h, joten oitis tartuimme tilaisuuteen ja lisäsimme retkeen yhden tunnin. Matkaan siis!

Sattmark - Robinson Ropeway

Aloitettiin retki helpolla rastilla Paraisilla. Robinson luontopolulla Sattmarkissa on kolme kätköä, joista Ropeway oli ensimmäinen. Olin itse täysin pudonnut kartalta. Valmistelin meille kotona kansion, jossa oli jotakuinkin kaikki lähiseudun kätköt, siis Turun saaristosta. Sen jälkeen vain ajoin meidät paikalle. HupPuh kartturoi ja Outila käytti gepsiä, minulle jäi siis vain hengailijan rooli :D

Kuvittelin siis, että pääsemme heti tarpomaan luontopolulle, mutta kätkö olikin jaloissamme jo ennen kuin ehdin pipoa laittaa päähän. Ihan oikeasti! HupPuh kaivoi kätkön esiin ja Outila laittoi jo seuraavan kätkön koordinaatit gepsiin.

Sattmark - Robinson View

Toinen kätkö luontopolulla oli View. Ihan hyvä, että tämä view oli heti ensimmäisenä, koska tämän jälkeen nähtiin saaristossa aivan käsittämättömän upeita näköaloja! No, tämän kätkön minä sain sentään kaivaa esiin, kun HupPuh pelleili kompassin kanssa ja Outila viittoi oikeata suuntaa. Ilmeinen jemma.

Sattmark - Robinson Climb


Polun kolmas kätkö, Climb oli hauskanen. Kalliolle sai hilata itsensä köyden avulla. Olisi sinne toki ilmankin päässyt, mutta se oli paljon hauskempaa pelleillä köyden kanssa. Olin lukenut vihjeet kätköille jo kotosalla ja tällä kätköllä vihje oli jotenkin käsittämätön. Se oli sellainen, että vihjettä ei tajunnut, ennen kuin löysi oikein paikan. Tiedätte varmaan mitä tarkoitan. Mutta niin sen pitää ollakin. Jos kaikki kätköt olisivat huisin helppoja, ei harrastus varmasti jaksaisi kiinnostaa niin kauaa.

Näiden kätköjen jälkeen minulla menee varmasti järjestys sekaisin, mutta ei anneta sen häiritä. Jätän siis suosiolla järjestysluvut pois :D

Nagu - Kasberget

Kasberger oli kyllä aivan upea paikka. Meidän lähtömme vähän myöhästyi aamulla (lue: lähdimme joskus yhden aikaan päivällä) ja halusin ehtiä edes yhdelle näköalakätkölle valoisaan aikaan. Ennakolta olin päätellyt, että tämä on niistä varmasti hienoin, joten suihkasimme tänne vielä auringon paistaessa. Tai siis se olisi paistanut, jos ei olisi ollut pilvistä :D Mutta ei satanut! Takaisin asiaan. Köpöteltiin kätköpaikalle ja kätkö hyppäsi silmään. Logattiin purkki äkkiä ja suurin piirtein juostiin katsomaan maisemaa. Ja olihan se upea! Kyllä sinne olisi voinut toviksi pidempäänkin jäädä ihastelemaan. Käsittämätöntä, että näin läheltä kotia löytyy näin upeita paikkoja, jotka eivät ole aiemmin käyneet mielessäkään. Hieno tämä harrastus!

Korpo - Rumar

Tässä välissä hilpaisimme ilmeisesti Korppooseen. Tämä olikin metka kätkö. Tai siis se torni, mikä paikalla sijaitsee. Aurinko alkoi tässä välissä laskea ja valkoinen torni värjäytyi hienosti punertavaksi. Lähestyimme kätköä vähän hassusti. Outila lähti gepsin kanssa toista kautta ja HupPuh kartan kanssa toista kautta. Päätin seurata HupPuhia, kun Outilan reittivalinnat eivät ole aina kauhean fiksuja :D No, on ne aina fiksumpia kuin minun. Outila ehti tällä kertaa kätkölle ensin, mutta HupPuhin kanssa nähtiin kummituksia :D Todella simppeli kätkö pilkotti kolostaan. Oikein kaunis metsikkö kyllä, pakko myöntää.

Korpo båtmuseum

Tämä kätkö oli jollakin tavalla huvittava. Gepsi näytti keskelle parkkipaikkaa ja siellä kätkö ei selkeästikään voinut olla. Pyörittiin ympäriinsä hetkinen ja pohdittiin mitä potentiaalisia paikkoja löytyisi. Siinä hengaillessa kätkö oli yhtäkkiä Outilan kädessä :D Hän oli jäänyt pohdiskelemaan juuri kätkön eteen. Täysin vahingossa bongattiin siis. Loggailessa ohi kulki lenkkeilijä, joka katseli aivan tavattoman pitkään. Olisiko johtunut otsalampuistamme. Saatiin odottaa melkoinen tovi, ennen kuin saatiin kätkö palautettua. Sen verran hitaasti lenkkeilijä alkoi kulkea. Katsoi vielä taakseenkin!

No, sitä se on. Nyt taidan lämästä tähän väliin muutaman kuvan ja jatkaa myöhemmin.

0 kommenttia: