sunnuntai 26. lokakuuta 2008

Hälsningar från Borgå

Päätin syysloman kunniaksi tehdä pienen Road Tripin Suomessa. Taka-ajatuksena oli etsiä kätköjä matkan varrelta. Ensimmäinen paikka oli Porvoo, jossa saman tien menetin hermoni.



Porvoo railway station - Lättähatulla pääsee

Ensimmäinen Porvoon kätköistä oli siis yllämainittu rautiasemakätkö. Paikka sinänsä oli hauska, mutta... Kulutin aikaani paikan päällä noin kolme varttia. Minuutin välein joku ihminen meni ohi ja tölläsi mitä teen. Kolmen vartin aikana tuli myös pimeä ja piti ottaa taskulamppu käyttöön. Taivaalta alkoi jo ripsottaa vettä, Tilkkuliinin hermot alkoivat mennä. Raivostuttava kätkö! Kurkin aivan varmasti joka ikisin kolon, mitä paikalla vain oli. Enkä silti löytänyt! Seuraavana aamuna kätkön omistaja oli käynyt tarkastamassa kätkön, ja kuulemma paikallaan se oli. Prkl!



Four Elements: Earth

Keräsin hermojeni rippeet ja lähdin kohti seuraavaa kätköä, joka sijaitsikin hautausmaalla. Kätkökuvauksessa sanotaan, että kätköä voi etsiä pimeälläkin, jopa ilman taskulamppua, mutta itse en ainakaan pärjännyt ilman taskaria. Olin aluksi väärällä puolella aitaa, kunnes järjen ääni käski siirtyä toiselle puolelle. Siltikin sain tovin etsiskellä. Minulla oli kätkö kerran jo kädessä, mutta en tunnistanut sitä. (Miksiköhän sitä rautitieaseman kätköä ei löytynyt? :P) Toisella kerralla katsoin kyseistä elementtiä tarkemmin ja löytyihän se! Huh huh. Erinomainen piilo, täytyy myöntää.



Viator Borgoensis

Kolmas Porvoon kätkö sijaitsi hienolla näköalapaikalla. Kai. Nyt oli niin pimeää, etten nähnyt nokkaani pidemmälle. Jonkin hulluuskohtauksen ansiosta päätin lähteä kiipeilemään, vaikka kallio oli märkä enkä todella nähnyt edes kättäni pidemmälle. Itse asiassa se oli melko hauskaa, vaikka useampaan kertaan olin tippua päistikkaa päälleni. Kesken etsintöjeni eräs ex soitti ja minun oli lopulta pakko luovuttaa etsiminen. (Tiedetään! Kätköt ensin, sitten vasta exät!) Tämäkin kätkö jäi siis odottamaan seuraavaa kertaa. En pimeässä erottanut edes vihjeen mukaisia elementtejä, joten saattoi olla ihan fiksu veto poistua paikalta yhtenä kappaleena.



Minulla oli varattuna vielä neljäskin kätkö Porvoossa, mutta päätin antaa asian olla. Ensi kerralla sitten, kun on joku kaverina.

0 kommenttia: