perjantai 20. maaliskuuta 2009

TERKKUJA!

MOI!

Terveisiä maailmalta. Allekirjoittanut on palannut Suomeen ja nyt on aika raportoida ulkomaanreissusta. Ihan tavoitteisiin asti en tällä kertaa yltänyt, mutta kyllä sieltä sentään muutama kätkö löytyi. Aloitetaanpas Wienistä.

Platform Schummelzug

Käytiin ensin luokkatovereiden kanssa hämmentämässä itseämme viereisessä Schönbrunin linnassa. Upea mesta, jossa Sissikin on viettänyt aikaansa. Linnan tanssisali oli ehkä paras paikka ikinä, siellä olisi eri mukavaa tanssahdella häitä, kaikkein mieluiten omia :P

No niin, asiaan. Linnan vieressä on kaksi kätköä, joista molempia toki yritimme luokkakavereideni kanssa etsiä. Ensimmäisen kanssa kävi vain sillä tapaa hassusti, että onnistuin purkamaan linnan puutarhasta sadettimen... Tajuttuani, mitä olin tehnyt päätin poistua paikalta ja jättää kätkön etsimisen sikseen. Luokkatoverit kyllä saivat hupia kerrakseen.

No mutta sitten otsikon mukaiseen kätköön. Jostakin syystä oli täysin mahdotonta tulkita miten päin linna oli kartalla tai miten päin minä olin suhteessa karttaan, joten annoin gepsin johdattaa meidät kätkölle. Jep, pisintä reittiä ikinä, mutta päästiin tutustumaan linnan puutarhaan vielä paremmin (muutenkiin siis kuin siihen sadettajaan...). Kätkön kuvaus oli onneksi sen verran paljastava, että kätkö oli helppo ja nopea paikallistaa. Tovin sai vain odotella, että jästit painelivat ohi. Voin vain kuvitella millainen ryysis täällä on turistiaikaan.

Jee! Eka Itävallan kätkö oli siinä.

Alter Römer

Sitten hypätään välillä käymään Baden bei Wienissä. Oikein söpö ja rauhallinen kylpyläkaupunki. Täällä uskalsi yksinäänkin painella pisin kyliä. Pari ongelmaa kuitenkin kohtasin. Ensinnäkin kylän iltaelämä oli varsin vilkasta ja minun piti ahkerasti lähetellä avecille Suomeen viestejä, jotta näytin mukamas tekevän jotain. Toiseksi, en ollut miettinyt asiaa aivan loppuun asti vaan olin lähtenyt rymyämään Fuck me -buutsit jalassa ja ykköset niskassa. Eräänkin tolpan vierellä tovin seisottuani tajusin näyttäväni saletisti aivan paikalliselta huoralta. Pakenin paikalta ennen poliisin saapumista :D

Ja sitten taas takaisin otsikkoon. Alter Römer oli metka kätkö. Purnukka on jemmattu keskelle kylpylän pihaa. Pihalla hiippaili jatkuvasti väkeä, mutta ympäristössä on onneksi paljon kaiken näköistä, mitä voi mukamas tutkailla. Eräs näistä kohteista osoittautuikin varsin potentiaaliseksi ja jälleen kerran löysin itseni julkiselta paikalta työntämässä kättäni patsaan pään sisään... Hauskasti toteutettu kätkö.

Etsin Baden bei Wienistä vielä kolmattakin kätköä, mutta sen kanssa kävi sillä tavalla hassusti, että tulin vartijan yllättämäksi pääni ollessa syvällä puskassa. Vaikka saksankielellä tulenkin toimeen, koin helpommaksi poistua paikalta kuin että olisin jäänyt selittämään touhujani.

Jatkan sepityksiä myöhemmin, nyt täytyy palata kouluhommien pariin, jotta omatunto tulee iloiseksi :D

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

:D :D :D /VHI :)

Anonyymi kirjoitti...

Hauska kertomus seikkailuista ulkomailla! :D

Ainakin jenkeissä on monia kätköjä naamioitu sadettimiksi ja ihmiset sitten luonnollisesti purkavat oikeita sadettimia kätköjen lähistöltä... :(

Vähän sama ongelma on linnunpönttöjen kanssa. Kun niitä käytetään naamiointina, niin jotkut alkavat availemaan oikeita pönttöjä lintujen kotirauhaa häiriten.

Geokätköily

tilkkuliini kirjoitti...

Omaksi puolustuksekseni täytyy sanoa, että mä kyllä kokosin sen sadettimen vielä uudelleen :D

Mitä noihin linnunpönttöihin tulee, niin olen ihan samoilla linjoilla. Melkoisen varma pitää olla kätkön sijainnista ennen kuin menee pönttöihin kurkkimaan.

Tattista taas kommenteista! :)

p.s. Mikäs tämä geokätköt.fi -sivusto oikein on?