tiistai 27. tammikuuta 2009

Kätköilyn ytimessä

Käytiin tuossa viikonloppuna Outilan kanssa pyörähtämässä Liedossa. Oikein leppoisa, suorastaan rentouttava reissu. Ei siitä sen enempää. Sen sijaan tänään päätettiin pyörähtää taasen Ukin seudulle. Tämän lähemmäs kätköilyn ydintä tuskin pääsee.

Aidanpäänniemi

Hilpastiin pelipaikalle ja arveltiin, että täällä saa varmasti touhuta omassa rauhassaan. Jostain kumman syystä venelaiturin parkkiksella oli kuitenkin herra siemailemassa kaffettaan. Pakkasella. Yksin. No, kukin tyylillään, geokätköilijällä tuskin on varaa arvostella :D Onneksi oli kuitenkin geokoira mukana niin saatiin harhautettua herrashenkilöä ja Outila pääsi loggaamaan kätkön. Ihan söpön näköinen mesta.
Geokoira työssään :)

Jos ja kun en mitään laivoista ymmärrä, niin väitän että tuo on jonkin sortin jäänmurtaja.

Holyland 2


Jonkin sortin laituri kai tämäkin. Talvella on hieman hankala hahmottaa tuota saaristoa. Etsiskeltiin kätköä jokin tovi useastakin eri paikasta, mahdollisimman hankalista tietenkin. Kotvasen kuluttua selän takaa kuului kuitenkin koputusta ja Outila bongasi kätkön ihan maailman ilmeisimmästä paikkaa. Tarttis taas olla vähän skarpimpi.

Lyökki - Lökö


Tämä on siitä hauska mesta, että ennen kuin Outilan kanssa löydettiin hieno, uusi harrastus eli kätköily, meillä oli tapana kierrellä ympäri maakuntaa ihan vaan huvin vuoksi. Täälläkin tuli silloin käytyä ja ihastuttiin paikkaan jo ensinäkemältä. Oli siis hauska tulla visiteeraamaan uudemman kerran. Kätkö löytyi juurikin sieltä, mihin gepsi ohjasi. Ajoitus oli melko loistava, koska tällenkin kätköpaikalle ryykäsi hetken päästä väkeä, tällä kertaa tosin mereltä. Mahtoi olla kylmä keli.

Lupanvuoren ryssänuunit

Sisältää superspoilerin! Älä lue, jos et halua tietää! Oikeesti!

Ja sitten siihen varsinaiseen asiaan! Jokainen kunnon kätköilyharrastuksen aloittaja lukee varmasti ensimmäisenä Sikajackin kokoaman opuksen Älä ryhdy geokätköilijäksi, tai lue ainakin tämä ohje ennen sitä. Jotkut ottaa opikseen, toiset ei. Oppaassa todella varoitetaan, että harrastuksessa tulee varmasti rähjäntymään ja loukkaamaan ja kaikkea mahdollista. Tuohon seikkaan minä tietenkin harrastuksen alussa juuri jäin koukkuun. Juuri sopivan järjetöntä minulle! Hämmästys on kuitenkin ollut suuri, kun ei niitä pahoja kätköjä sitten ole tullutkaan vastaan. Avecillekin niitä viimeksi oikein etsin, mutta eihän niissäkään lopulta niin pahasti käynyt. No, tällä kätköllä päästiin viimein asiaan!

Kätkölle lähestyminen tapahtui perinteisen kaavan mukaan maisemia ihastellen.
Kaunistahan siellä oli, sille ei mahda mitään. Minäkin tahdon saaristoon asumaan! Joo. No sinne kätköllekin sitten lopulta löydettiin. Tutkin ensin potentiaaliset mestat ja totesin heti ensimmäisestä, että ei se ainakaan tuolla ole, se on niin umpijäässä. Jeah, kyllä te nyt jo arvaatte, mitä seuraavaksi tapahtui. Outila sen purnukan sieltä sitten paikallisti. Vartin taistelun jälkeen todettiin kuitenkin, että ei se sieltä irtoa, lähdetään pois. Ja mitä tässä kohtaa olisi kannattanut tehdä? Nii-in. No, me ei tietenkään tehty niin, vaan haettiin autosta vähän kättä pidempää. Tästä lähin kuljetan muuten aina rautakankea autossa.

Rautakankea ei ollut, mutta sellainen nelihaarainen härdelli toimii ihan yhtä hyvin. Jotkut niuhot käyttää sitä renkaiden vaihtoon. Saatiin purnukka lopulta liikkeelle kolostaan, mutta kättä oli hivenen hankala saada mahtumaan samaan paikkaan. Jäätynyttä koloa piti siis hieman suurentaa. Jos se olisikin lopun viimeksi ollut vain jäätynyt kolo, niin homma olisi vielä varmasti hoitunutkin. Mutta kun se oli kiveä! En oikeasti tajua, mitä sille kätkölle on tapahtunut, mutta tällä hetkellä purkki EI mahdu sieltä ulos. Trust me! Epäilisin, että alun perin suojaksi tarkoitettu elementti on jäätynyt maahan kiinni ja näin ollen irtoilee vasta keväällä. Ja jos tämän kaiken olisi uskonut sen ensimmäisen vartin jälkeen, eikä jälkimmäisen tunnin jälkeen, niin jälki ei varmasti olisi ollut tämän näköistä:
Mutta ai että vee-itutti tuon jälkeen! Ja ai että mä haluan nyt lisää tuollaisia! Tosin lopputulos saisi olla se, että nimi on lokipaperissa. Mutta aivan sama. Nyt on saatu hyvä rymyvaihe päälle.

Ja sitten allekirjoittanut lähtee opettelemaan, miten talvitakki ja toppahousut pestään :D

0 kommenttia: