perjantai 9. tammikuuta 2009

30h Winter Tour

Jesh, toinen astetta pidempi kätköreissumme suuntautui siis Hankoon ja Tammisaareen. Viime kertaisen telttamajoituksen sijaan valitsimme hieman säänkestävämmän vaihtoehdon ja yövyimme Tammisaaressa Motel Marinessa. Ihan ok paikka, varsinkin jos vertailukohteena on teltta :D Vehmaalta lähtiessä pakkasta oli rapiat -18 astetta ja aurinko paistoi. Eikun matkaan siis.

Kerkesimme matkan aikana löytää 19 kätköä ja etsiä 21 kätköä. Kaksi DNF:a siis, mutta ei meillä lasketa :D Ja "me" käsittää siis allekirjoittaneen lisäksi HupPuhin, Outilan ja Xariisin, joka oli mukana ulkomaanvahvistuksena :D

Suomen etelä


Aivan upea paikka! Olen vieraillut Hangossa viimeksi joskus muksuna, joten ei ole kunnon vertailupohjaa Hangon kesästä, mutta on se talvella upea! Katsokaa nyt!
Mikäs tällasta rantaa kävellessä, vaikka matka olikin vähän pidempi kuin yleensä. Pakkasta oli Hangossa siinä -10 tietämillä, mutta auringonpaisteessa kävellessä tuli suorastaan hiki. Voisin hehkuttaa tätä paikkaa vaikka kuinka, mutta eiköhän se tullut jo kaikille selväksi. Olin niin tohkeissani rantsusta, että kätkön taisi löytää Xariis.

Ai niin! Meillä oli vihdoin kilpaileva gepsi mukana, kun pukki oli älynnyt tuoda Outilalla Garmin eTrexin (älkää kysykö mikä niistä). Kilpailijana toimi tuo antiikinaikainen Garmin 12 ja aika monella kätköllä oli havaittavissa jopa selkeitä eroja paikantamisessa. Suurin ero oli siinä, että eTrex näytti aina parkkipaikalta 33% pidempää matkaa purkille kuin 12. Itse uskoin vakaasti 12:een, niin ei tarvitse kävellä niin paljon :D

Hangon vesitorni

Hassu paikka siinä mielessä, että en ole ikinä nähnyt näin kaunista vesitornia. Yleensä ne on sellaisia rumia möhkäleitä. Kätkö oli peruskamaa ja löytyi nopsaan, mutta mikäs siinä, kun oli mielenkiintoista katseltavaa. Auton kanssa pääsi aivan kätkön viereen ja pois lähtiessä olin lähes törmätä torniin. Hiukan turhankin liki siis halutessaan pääsee.

"Stenudden"

Kyllä se Hangon saaristo on ihan oikeasti kaunis. Tällekin kätkölle sai kävellä jonkin matkaa, mutta kun maisemat on tätä luokkaa, niin ei sillä ole mitään väliä! Kuvattavaa oli vaikka kuinka ja matka kätkölle kesti vaikka kuinka. Sopivan kauan, että Outila ja HupPuh olivat ehtineet jo kääntää kaikki paikat, kunnes saavuin paikalle näyttämään miten nämä hommat oikein hoidetaan :P Toisin sanoen tarpeeksi helppo, että minäkin löysin sen.

Ajelimme kätkölle mökkitietä, joka oli merkattu yksityistieksi. Mökeillä ei näkynyt ketään, joten parkkeerasimme jonkin mökin pihaan. Kätkön luona selkämme takaa ilmestyi kuitenkin herra koiraansa ulkoiluttaen ja tervehti mennessään. Taisi olla naapurivahti, kun tuli tarkistamaan, ettemme tee pahojamme :) Eikä muuten ollut ainut kätkö tällä reissulla, kun näin kävi. Mutta mikäs siinä, tarkastakoot rauhassa.
The Fishermans Place

Ja vielä yksi DNF tähän väliin. Aurinko oli jo laskenut, kun saavuimme tälle kätkölle. Laahustimme kätkölle pitkospuita pitkin ja olimme iloisia, ettemme sattuneet paikalle kesäaikaan. Kätkö on aitauksen sisällä, jossa kesäisin pidetään aggressiivista karjaa :D No en minä enää muista mitä ne elikot oli! Mutta sen muistan, että kyltissä luki aggressiivisia. No, enikeis. Paikan päällä tutkimme sitten neljästään jokaikisin paikan, mitä gepsin nollapisteen hujakoilta löytyi. Aikaakin käytettiin ihan runsaanlaisesti, mutta ei vain tärpännyt haaviin. Päätimme luovuttaa ja vilkaisin ympärillemme. Paikka näytti siltä kuin siellä olisi ollut kylällinen ihmisiä tappelemassa, tai vähintäänkin se aggressiiviinen karja paikalla! Kaikkialla muualla oli maassa kaunis valkoinen lumipeite, mutta meidän kohdallamme kaikki maasta löytyvät kivet ja puut oli käännetty ja kolot oli tongittu. Eikä me oikeasti tehty mitään pahojamme siellä! Se vaan näytti siltä.

No, kotiin päästyämme teimme loggaukset nettiin ja alta tunnin kätkön omistajalta pamahti maili, mistä purnukan löytää, kun saavumme seuraavan kerran yrittämään. Täytyy kyllä sanoa, että oltiin kaiken sen mylläämisen jälkeen etsitty vielä väärästä paikasta :D Well done.

Jaahas ja sitten kätköilijä harkitsee välillä unta, jotta jaksaa huomennakin meuhkata uuden geokoiran kanssa.

1 kommenttia:

Dick0369 kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.