tiistai 24. helmikuuta 2009

Terveisiä Puolasta!

Huh huh. Alkoi käydä jo psyykkeen päälle tuo matka, mut hengissä selvittiin takaisin. Maksa nyt ehkä huutaa kuolemaa ja polvet ei ole ikinä olleet näin mustelmilla edes kätköreissujen jäljiltä. Lompakkokin siinä rytäkässä pääsi hukkumaan, mutta kuka näitä laskee :D

Virallinen tavoite oli siis löytää yksi kätkö Puolasta. Olin tulostanut itselleni mukaan kätkökuvaukset ja kartat 3 kätköstä Zakopanessa ja 6 kätköstä Krakovassa. No, ensimmäisten päälle kaadoin varmuuden vuoksi tölkin olutta ja annoin hautua 12 tuntia bussin lattialla. Tästä kartat ei enää selvinneet, mutta tekstistä sai vielä selvää. Seuraavan 12 tunnin aikana onnistuin kuitenkin vielä hukkaamaan mokomat lappuset, joten toivo Zakopanen kätköjen suhteen oli aika matalalla. Lähetin Outilalla avunpyyntöjä tekstiviestitse ja seuraavana päivänä puhelimeeni pärähti Zakon koordinaatit. Eikun kätköille!

Orbity

Lämäsin kokeilumielessä hotellin pihalla ensimmäisen kätkön koordinaatit gepsiin ja jäin odottelemaan tulosta. Hämmästykseni oli melkoinen, kun havaitsin kätkön olevan 200 metrin päässä ja kaiken lisäksi matkamme varrella! Bissenhakureissulla tempaistiin siis tämä kätkö.
Hetken aikaa siinä sai ihmetellä lumen määrää, mutta kätkö itsessään oli onneksi hyvin suojatussa paikassa. Melko tavalla siinä sai kyllä sukeltaa tuonne lumen keskelle, mutta hauskaahan se vaan oli! Näin helpolla löytyi siis ihka ensimmäinen ulkomaan kätköni!

Jotenkin siinä kävi niin, että loppu aika Zakossa kului enemmän tai vähemmän hyvässä hapessa, joten toista "kätköreissua" en siellä enää ehtinyt tehdä.

Misterious Gate

Sen sijaan Krakova oli oikein nasta mesta. Lähdin ensin kiertelemään kaupunkia yksin ja kävin kahden kätkön kautta. Krakovassa oli samaan aikaan joku Naton huippukokous, joten poliiseja oli aivan joka puolella. Ensimmäinen kätkö, millä kävin, oli suoraan kolmen poliisin vieressä. En jäänyt ihmettelemään, vaan siirryin seuraavalle. Seuraava taas oli niin korkealla kukkulla, että tärinöissäni en edes harkinnyt kiipeäväni sinne. Siispä näin parhaaksi houkutella mukaan paikallisen ystävän, jonka saattamana kuljettiin Misterious Gatelle.

Tässä vaiheessa meillä oli noin puoli tuntia aikaa poistua Krakovasta, joten kiireeksi pisti. Matkassa oli kuitenkin tuo paikallinen miesedustaja, joka luki paremmin karttaa kuin monet muut sukupuolensa edustajat :P Käveltiin suoraan paikalle ja vihjeen lukaistuani osasin kurkata heti oikeaan paikkaan. Sieltä se purkki sitten kurkisti ja sain logatuksi toisen Puolan kätkön!

No, siihen se urheilu sitten jäikin :D Mutta reissu oli muuten aivan mahtava, suosittelen lämpimästi. Puolan kätköistä nyt yleisesti en osaa kauheasti sanoa, nuo mitkä löysin oli molemmat filmipurkkeja perinteisissä jemmoissa. Joka tapauksessa kätkökuvaukset ainakin löytyi englanniksi, joten rohkeasti vaan muutkin kokeilemaan.

Ja nyt ihan oikeasti joku kunnon kätköreissu ja ÄKKIÄ!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vihdoinkin! Tilkkuliinin kätköjuttuja odottaa kuin uutta Aku Ankkaa pikkupoikana :D Onnea ulkomaankätköjen johdosta! / vhi :)

tilkkuliini kirjoitti...

No voi kiitos! Tässähän alkaa ihan punastella :D

Anonyymi kirjoitti...

Outilan puhelinpalvelu tässä hei. Hyvä että lykästi. Ja terveisiä Skotlannista, nanojen luvatusta maasta. Alkaa filmipurkkimikrot tuntua jo isoilta purnukoilta :P